Komunitet

Vangjush Ziko-Pragdimri

ketrat

copëtojnë nevrikë 
lendet e fundit
nga xhepat e ndryshkur 
të dushkut

retë e ngrira fërkohen 
si gurzjarrë zalli

të ndezin
llullën e lisit 
të mbushur 
me gjethe të thara

larg

në oxhakun e shtëpisë 
me portë të kyçur

tymon 
malli im

Në kërkim të botuesit-nga Vangjush Saro

Letra 6*/ Në kërkim të botuesit

I lavdishmi Qako, jemi mirë me shëndet, ashtu urojmë edhe për ju. E kam parë keq këto ditë. Të kujtohet, përpara se të vinim nga Plepasi, ia gjetëm anën njërit atje, na sponsorizoi nga një libër... Epo s’ka më ashtu

Lexo më shumë

Vangjush Ziko-Square One

Katror i thonë
(brinjët s' i ka 
aspak të barabarta)
elevatorët të ngjitin
dhe të zbresin ëmbël 
në katet e parajsës,
po u lodhe ulu
surbit kafenë pa ajkë
në një gotë prej letre,
medito për jetën
në këtë

Lexo më shumë