Fëmijët

Rosaku i shëmtuar

Na ishte njëherë një Rosë, e cila po ngrohte vezët e saj. Ajo mezi priste të bëhej nënë. Numëronte ditët me padurim. Dhe ja, dita e shumëpritur erdhi. Vezët filluan të çaheshin një e nga një e prej tyre nxirrnin kokën biba të lezetshme e kurioze

Lexo më shumë

Borëbardha

Na ishte një herë një mbret dhe një mbretëreshë!

Ata e donin shumë njëri-tjetrin, por ishin pak të trishtuar sepse nuk kishin ende një fëmijë. Një ditë të bukur dimri mbretëresha ishte ulur pranë

Lexo më shumë

Kësulëkuqja

Në një fshat gazmor të vendosur buzë një pylli, jetonte një vogëlushe e hijshme me nënën e vet. Ishte shumë e bukur. Kishte një fytyrë të trëndafiltë porsi një mollë, sy të zinj si ulliri dhe flokë

Lexo më shumë

Cjapi dhe dhelpra!

Një ditë një dhelpër ra në pus. U mundua sa u mundua por nuk doli dot. Pastaj vendosi të presë, sepse nuk dinte si të dilte. Kalon aty afër një cjap i etur dhe ul kokën te pusi. Por cjapi aty brenda

Lexo më shumë

Dreri i bukur dhe luani!

Një dre i etur erdhi tek një burim. Ndërsa ishte duke pirë ujë, vuri re pasqyrimin e tij e filloi të mburret për brirët  duke parë madhësinë e bukurinë e tyre, kurse për këmbët e veta u hidhërua që i

Lexo më shumë