Aktualitet

Të tregojmë solidaritet me Kanadanë

Nga: Rainer Hermann*

Marrëdhëniet ndërkombëtare janë ashpërsuar; me presion ekonomik bëhet politikë pushteti. Shembulli më i fundit: grindja midis Arabisë Saudite dhe Kanadasë. Kjo grindje i prek të gjithë, mendon Rainer Hermann.

Kriza që nisi Arabia Saudite me

Lexo më shumë

Kanada: Rikonsiderimi i statujave

Shtetet e Bashkuara u përfshinë vitin e kaluar në një lëvizje për të hequr monumente publike për shkak të historisë raciste. Kjo i detyroi autoritetet të lëviznin statuja dhe pllakata nga hapësirat publike dhe t'u jepnin atyre një ambjent muzeal

Lexo më shumë