Fëmijët

Legjenda e arinjve të Malit të Kuq

Arinjtë  e Malit të Kuq

Sipas një legjende kanadeze të fisit Wendat 

Shumë kohë më parë, një pasdite të qetë, një çift i ri vendosi të dalë shëtitje në pyll. Pasi ecën gjatë mes gjelbërimit e pemëve të larta, para tyre u shfaq një ari. Jo

Lexo më shumë

7 sekretet e fëmijëve të lumtur

7 sekretet e fëmijëve të lumtur

  1. Fëmijët e lumtur hanë në orar – fëmijët e uritur janë të tmerrshëm. Si të rritur që jemi ne e dimë se çfarë na shkakton uria, na bën nervoz, qoftë edhe kur na shpëton një vakt pa ngrënë. Edhe fëmijët janë po

Lexo më shumë

Dueli kozmik-Kreu 11

Kreu 11 - Dueli kozmik

Romani për fëmijë “Presidenti i Planetit të kuq”

nga Bedri Dedja

Kur u dha alarmi i parë, anija kozmike “X=Jupiter-2” e drejtuar nga presidenti i Planetit të Kuq dhe e

Lexo më shumë

Poezi nga Odhise Grillo

Kryefjala e fjalëve

I mora A-në atit, 
në të ishte dhe nëna,
i mora T-në tokës, 
në të ishte dhe zemra,
i mora D-në detit,
në të ishte dhe qielli,
i mora H-në hënës,
në të ishte dhe dielli,
i

Lexo më shumë

Për gjyshërit e dashur!

Të rritesh me gjyshër, e ardhmja jote do të jetë më e mirë. Është e sigurt që do të jesh më i dashur me njerëzit dhe sigurisht më i shoqërueshëm. Fëmijët me gjyshër mund të kënaqen më shumë, edhe pse

Lexo më shumë