Fëmijët

Hardhuca në kërkim të bishtit

Një hardhucë jetonte diku në një fshat me pula e gurë, me male e shkëmbinj. Si çdo hardhucë, asaj i pëlqente të rrinte shtrirë e të shëllehej në diell. Një ditë i qe ngrohur aq shumë kurrizi saqë nga rehati e kishte zënë gjumi. Ca fëmijë çamarrokë e

Lexo më shumë

Zilia e hipopotamit

Nga: Jeta Dedja

Na ishte njëherë një hipopotam i cili jetonte në breg të një lumi, rrëzë një peme të lartë e degëzuar shumë. Një ditë, një çift zogjsh vjen e bën folenë te pema. Zogjtë këndonin nga mëngjesi në darkë

Lexo më shumë

Dreka - Nga Vangjush Saro

Fragment nga novela “Një ditë pa mamin”

Iu përveshëm punës. Unë do të qëroja patatet. Një fjalë goje. Ato duheshin larë e bërë fije-fije... Thika duhej vërtitur ngadalë dhe me kujdes; për hiçgjë

Lexo më shumë